Hatiska grannen hånade homosexuella – då målade Aaron huset i regnbågsfärg

0
Back

1. 3

I Sverige har vi kommit rätt långt när det gäller allas lika värde och hbtq-frågor.

Men det finns fortfarande mycket kvar att göra, såväl hos oss som i andra länder.

Unga hbtq-personer har generellt sett lägre självkänsla, känner otrygghet och har dålig tillit till andra människor samt har i större utsträckning självmordstankar än andra unga. 25 procent av homo- och bisexuella kvinnor i åldern 16–29 år uppger att de har försökt begå självmord, jämfört med 8 procent av heterosexuella kvinnor i samma ålder.

The Westboro Baptist Church är en församling i USA som har gjort sig kända för sin hatpropaganda mot både homosexeulla, bisexuella, judar, kristna och muslimer – i stort sett alla som inte tycker som dem.

Aaron Jackson är en av många personer som fungerar som en motkraft till hatet. Han försöker hjälpa unga hbtq-människor och lyfta frågan kring de tusentals barn som begår självmord eftersom de upplever diskriminering i samhället.

Och som ett led i detta fick han 2013 en minst sagt smart idé – när han hörde att det fanns ett hus som var till salu, mittemot Westboro Baptist Churchs huvudkontor…

Back

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here